Museumhaven Tilburg presenteert: Concert ‘Octogone’ op schip Antoinette

Museumhaven Tilburg presenteert zondag 10 maart: Octogone, duo piano en saxofoon in sleepkempenaar Antoinette

Vorig jaar een machinekamerconcert op sleepboot Elko, ditmaal een concert in het uiterst sfeervol verbouwde laadruim van sleepkempenaar Antoinette. Pianist en componist Jean Paul Prat en saxofonist Vincent Brizoux zijn te gast. Op een unieke locatie brengen deze Franse topmuzikanten het prachtige muziekstuk Octogone ten gehore.

Antoinette
De Antoinette maakt deel uit van een collectie van 13 historische bedrijfsvaartuigen die in het Piushavengebied een vaste ligplaats hebben. Al deze schepen zijn in particulier bezit en worden bewoond. Slechts met heel speciale gelegenheden zijn deze schepen beperkt toegankelijk voor publiek.

Prat & Brizoux
Het Franse duo Jean Paul Prat en Vincent Brizoux speelt ‘Octogone’, een achtdelig muziekstuk voor piano en saxofoon, gecomponeerd door Jean Paul Prat. De heren zijn speciaal voor dit concert vanuit Lyon naar Nederland afgereisd.

Jean Paul Prat, 63 jaar, conservatorium Lyon slagwerk en piano, speelt en componeert al meer dan 30 jaar. Hij treedt met zijn ensemble Masal o.a. op in Frankrijk, Duitsland, VS, Nederland, Italië en Engeland. Onlangs is dit muziekstuk Octogone georkestreerd en uitgegeven op CD. Bezoek zijn website.

Vincent Brizoux, 42 jaar, conservatorium Dijon saxofoon, Zijn nieuwsgierigheid voerde hem langs de improvisatie, waarmee hij met grote Franse jazz muzikanten optrad. Sinds 7 jaar speelt hij met Jean Paul in Masal. Het innerlijke ritme, dat door de muziek van Jean Paul zo sterk wordt aangesproken, ondersteunt hem om dieper te zoeken naar de ontdekking van nieuwe mogelijkheden in klankkleuren op de saxofoon.

De samenwerking tussen Jean Paul en Vincent is uitzonderlijk boeiend en meeslepend. Bekijk op Youtube: Prat/Brizoux – Light through the veil

Octogone
Octogone is een achtdelig muziekstuk voor piano en saxofoon, gecomponeerd door Jean Paul Prat. Hij wil met zijn muziek de luisteraar uitnodigen om zich te laten meevoeren op een reis langs de innerlijke landschappen en gevoelens die deze muziek oproept. Toch is dit doel hem niet genoeg. ’Als kunst de mens niet in aanraking brengt met wie hij ten diepste is en hem wakker maakt, dan schiet zij haar doel voorbij’. Na afloop hoort hij graag terug welke ervaringen de revue zijn gepasseerd.

Uit de concerten blijkt hoezeer eenieder zich op een eigen en unieke wijze en naar gelang zijn eigen belevingswereld laat meevoeren. De muziek is harmonieus, zeer ritmisch, eigentijds en toch tijdloos.

Ticket info
De entree is 12,50 euro incl. drankje. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!
Inloop vanaf 15:00 uur, aanvang 15:30 uur, adres Antoinette: Havendijk 18B.

 

 

Stichting Tilburg te water stelt haar website beschikbaar voor online reserveringen voor Museumhaven Tilburg. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Piushaven Levend Podium, de Tilburgse Koerier en de gastvrijheid van de schippers van de Antoinette.

  1. Dirk en Colette says:

    Beste Renate of andere initiatiefnemers,
    Natuurlijk willen Colette en ik het concert bijwonen. Kunnen we eindelijk de dikke dame van binnen zien en genieten van de jazz. Reserveren lukte niet via de site. Ook als we niets horen of er geen plaatsmeer is komen we toch. Enwaag het niet ons bloed te prikken… Alvast bedankt!
    Oprechte groet,
    Dirk (Verbunt)

Comments are closed.

Powered by themekiller.com