Piushaven AHOI, 26 + 27 mei 2018

Kom jij ook naar het havenfeest van Stichting Thuishaven Tilburg? De Piushaven bestaat dit jaar 95 jaar. Genoeg reden dus voor een nautisch feestje! Op zaterdagavond is er een concert op een drijvend podium. En op zondag is iedereen welkom op de gratis Water Open dag.

Dit jaar is het ook al weer 20 jaar geleden dat de vrijwilligers van Stichting Thuishaven Tilburg definitieve afsluiting van de Piushaven wisten te voorkomen. De Tilburgse stadshaven is inmiddels van een verguisde en verwaarloosde industriehaven veranderd in een sprankelend stadsdeel waar het goed toeven is… en waar we in Tilburg trots op kunnen zijn! Dus kom zaterdag 26 of zondag 27 mei naar de Piushaven!

Zaterdagavond 26 mei: Het Rosenberg Trio, Sur le Ponton

Het beroemde Rosenberg Trio speelt op een drijvend podium in de Piushaven. Publiek kan zowel vanaf de kant, maar ook in bootjes genieten van dit bijzonder sfeervolle concert. Vanaf 19 uur is het terrein rondom de korte havenarm van de Piushaven open, om 20 uur start het voorprogramma met flamenco-gitarist Maurice Leenaars. Na de pauze steekt het Rosenberg Trio van wal met de Gipsy-jazz waarmee deze Nederlandse muzikanten de wereld hebben veroverd. Na het concert kan nog worden nagenoten op en langs het water. Het concert is mogelijk dankzij sponsoring en de kaartverkoop. Entreekaarten zijn online te bestellen of verkrijgbaar/af te halen bij Kade Living Havendijk 71.

‘Sur le Ponton… to De Pont!’ geeft het kaartje voor dit concert op het water ook gratis toegang tot het museum voor hedendaagse kunst De Pont.

 

Zondag 27 mei: Piushaven AHOI Water open dag

Kom zondag 27 mei naar de ‘Water Open dag’ in en om de Piushaven. Het startsein is om 11u met de intocht van alle deelnemende vaartuigen. Het programma duurt tot 18 uur.

Alles wat Tilburg als havenstad te bieden heeft, presenteert zich: De Tilburgse museumhaven, Kanoclub Tilburg, surf- en supclub BBsurfers, rafters van Forward Motion, burgerroeivereniging TOR, studentenroeivereniging VIDAR, watersportvereniging TWV etc… en ook de 5 boot-verhuurders die Tilburg inmiddels rijk is. Check de kaart.

De hele middag kan er op allerlei manieren gevaren worden met de diverse vaartuigen van de bootverhuurders. Met de watersportverenigingen kan het surfen, suppen, roeien, kanoën en raften worden uitgeprobeerd. Er zijn zelfs 5 aquabubbels waarin tegen een kleine vergoeding kan worden rondgedobberd. Een ideale mogelijkheid om allerlei vaarmogelijkheden eens uit te proberen! Vanaf 12 uur kunt u rondvaren met een natuurgids en vanaf 15 uur stapt u in bij een van de 4 muzikale rondvaarten van de Liedjeskeuken. Voor beide rondvaarten wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Ook op de kade zijn er rondleidingen met gids, zoals de  interessante bomenwandeling door Joost Werkhoven (1/2 uur, om 12, 13, 14 en 15 uur, zie kaart). Of ga mee met de wandeling met schepengids langs de schepen van de museumhaven om 13 of 15 uur.

De hele Water-Open-dag zijn er op & aan het water demonstraties en kan bij sommige schepen zelfs een kijkje aan boord genomen worden. Er presenteren zich ook enkele historische gastschepen, waaronder de Houthandel II met laad- en losdemonstraties, compleet met paard en wagen. Of loop langs bij de vele kraampjes: van de Tilburgse watersport via bootjebouwen en Swim for Cancer tot aan scouting, duik- en visverenigingen. Ook zijn een aantal Piushaven-ondernemers met een stand aanwezig. Vergeet vooral niet de gezellige terrassen en het uitgebreid programma met muziek en theater. Voor elk wat wils: van singer-songwriter tot loungemuziek, van barbershop-koor tot bigband en van tangosalon tot schipperskoor!

Kom vooral met je kroost, want er is een uitgebreid kinderprogramma. Kinderen kunnen meedoen met een gratis ‘Piushavenpaspoortje’. Tien stempels geeft recht op een leuk prijsje. En doe alvast mee met de Piushavenvlaggetjes-kleurwedstrijd. Print het vlaggetje nu en maak er alvast het allermooiste vlaggetje van!

 

Binnenkijken bij Rijkswaterstaat

Vanuit de Bediencentrale Tilburg bedient Rijkswaterstaat heel wat bruggen en sluizen op de kanalen in Noord-Brabant. Door centraal te bedienen kan de scheepvaart efficiënter en sneller begeleid worden. Schepen kunnen zo sneller doorvaren en de kanalen worden beter benut. Benieuwd naar hoe we dit doen? Kom 27 mei een kijkje achter de schermen nemen aan de ! Aanmelden voor een rondleiding doe je via https://doodle.com/poll/9nv9ep6f3eheu47i.

 

 

 

Of bekijk het programma van AHOI 2018 als PDF.

 

 

 

Comments are closed.

Powered by themekiller.com