Sous le pont 15 juni: Paul van Kemenade met ‘Two Horns And A Bass’

Uniek concert in zicht! Paul van Kemenade met zijn jazztrio in een bootje onder de brug. Die kans krijg je maar 1 keer. Kaarten (incl. boottocht, consumptie en toegang De Pont!) slechts € 22,50. Zien we je zaterdag?

De wereldvermaarde Tilburgse jazzmuzikant Paul van Kemenade verzorgt op zaterdagavond 15 juni het 1e varende concert Sous le Pont van dit 10e seizoen! De musici van het trio ‘Two Horns And A Bass‘ voeren het publiek mee in de inspirerende wereld van jazz. Een half uur voor zonsondergang vertrekt het publiek varend vanuit café Burgemeester Jansen in de Piushaven naar het ongebruikte viaduct van de Meierijbaan. In een 80 meter lang lint van bootjes achter de Tilia door de Tilburgse stadsoase. De bijzondere en ongewone concertruimte op het water onder de brug heeft een geweldige akoestiek. Op het moment dat de ondergaande zon de waterspiegel kust, steken de muzikanten van wal.

Van Kemenade’s ‘Two Horns And A Bass’ bestaat uit Angelo Verploegen (flügelhorn), Wiro Mahieu (contrabas) en Paul van Kemenade (altsaxofoon en composities). Paul van Kemenade startte deze band al in 2007 en maakte een album onder dezelfde titel. Later in 2010 was daar opeens zijn kwartet ‘Three Horns And A Bass’, waarmee hij de CD ‘Close Enough’ uitbracht. Goede wijn behoeft geen krans!

Enkele recensies: “Bloedmooi en teder. Intens glijdende altsax-sound. Van Kemenade speelt alsof zijn leven er van af hangt en tegelijkertijd straalt zijn spel een weldadige rust uit” (Volkskrant) en “Crème de la crème van de Nederlandse jazzscene; sierlijke, romantische en fonkelende composities van Van Kemenade. Mooi!” (het Parool).

De Sous le Pont-concerten van Tilburg te Water zijn onderdeel van de culturele programmering Piushaven, en worden ondersteund door: Tapperij Burgemeester Jansen, Villa Pastorie, De Kuierlat, Sophie Tooten Media Producties en De Tilburgse Koerier.

Onder het motto ‘Sous le Pont, to De Pont’ geeft de instapkaart van dit Sous le Pont-concert ook gratis toegang tot museum voor Hedendaagse Kunst De Pont. Stichting Tilburg te Water is trots op deze fijne samenwerking.

Een plek in de boot kost 22,50 p.p. (incl. concert, vaartocht, 1 consumptie en gratis toegang museum De Pont, excl. 0,99 reserveringskosten). Je mag je eigen kussentje, dekentje en een lantaarn of kaarsje in een glazen pot meenemen.

Meer informatie Sous le Pont concerten

 

Powered by themekiller.com