Vertrouwde vaartochten onder nieuwe vlag: Stichting Tilburg AHOI

De rondvaartscheepjes in de Piushaven van Stichting Tilburg te Water varen door onder nieuwe vlag: Stichting Tilburg AHOI. Binnen stichting Tilburg te Water is een splitsing van activiteiten ontstaan. Tilburg te Water gaat zich voortaan vooral richten op natuureducatie. De nieuw opgerichte stichting 'Tilburg AHOI' ontfermt zich over de rondvaarten en de diverse evenementen in de Piushaven.

De doorstart van de scheepjes is mede mogelijk gemaakt door Wil Versteijnen van GVT. Versteijnen heeft een groot hart voor de Piushaven en speelde al een rol bij het behoud van de haven midden jaren ’90. Ook heeft hij steeds ondersteuning geboden bij het beheer van de rondvaartscheepjes. De nieuwe stichting is Wil Versteijnen erg dankbaar voor zijn hulp bij overname van de scheepjes.

De Tilia, Waterlander en Waterjuffer varen al sinds 2010 met groepen binnen en buiten de Piushaven. Na een jaar corona-pauze, kunnen ze nu weer het water op. Tilburg AHOI zet de vaartochten met muziek of gids, eten en drinken zo snel mogelijk weer boekbaar op de website. Dit soort vaartochten waren namelijk op halve bezetting door corona niet meer rendabel. Ook pakt Tilburg AHOI de draad op van de organisatie van uiteenlopende culturele evenementen op en aan het water, zoals de varende concerten ‘Sous le Pont’.

Het nieuwe bestuur en de vertrouwde schippersploeg gaan aan de slag onder aanvoering van voorzitter en scheepswerktuigbouwkundige Rowan Saint (30). De grondleggers van de rondvaarten in Tilburg, John La Haye en Caroline Docters van Leeuwen, steunen de nieuwe stichting.

Ook een voorliefde voor schepen? De stichting zoekt nog ondersteuning bij het scheepsonderhoud en de administratie. Aanmelden kan via de contactgegevens.

 1. Ad van Raak says:

  L.S.
  Mijn naam is Ad van Raak, coordinator op basisschool de Borne.
  Samen met de twee basisscholen in het Piushavengebied (Pendula en Koningshaven) zijn we een educatief erfgoed project aan het ontwikkelen ivm 100 jaar Piushaven. Uitvoering als pilot in april-juni 2022, in 2023 ter beschikking aan andere scholen/instellingen.
  Onderdeel is een vaartocht door de haven. (olv gids Gerard Otten)
  Daar we subsidie nodig hebben en de begroting op tijd klaar moet zijn ontvang ik van u graag een prijsopgave voor de huur van de Tilia. Het gaat om drie dagen in april per vaartocht van steeds een uur:

  dag 1: 2 maal een uur met ieder 30 leerlingen
  dag 2: 3 maal een uur met ieder 30 leerlingen
  dag 3: 2 maal een uur met ieder 25 leerlingen

  Met vriendelijke groet,
  Ad van Raak
  bs de Borne
  werkdagen dinsdag en donderdag
  013-4675632

Comments are closed.

Powered by themekiller.com