Sous le Pont: Muzekoor zingt ‘Hydrofobie’

Het Muzekoor is dit jaar ons eerste Sous le Pont concert. Op 11 juni laat het theaterkoor van zich horen in de bijzondere akoestiek onder de Meierijbrug. Er zijn nog enkele kaarten!

Over ‘Hydrofobie’
Het publiek is in de Piushaven in de bootjes gestapt en in een lange sliert naar de brug gevaren. Daar aangekomen is het getuige van merkwaardige gebeurtenissen. Er wordt wisselend en op wisselende plekken gezongen door een van de 2 a capella koren: renaissance, barok, klassiek of volksmuziek uit de Balkan. Er klinken gedichten van Paul van Ostaijen, maar steeds is onduidelijk vanwaar het geluid klinkt. Deze verwarring is de leidraad van de voorstelling: “Is wat ik zie of hoor ook werkelijk?” Luister ik nu naar een geluidsopname of is dit live, wat doet trouwens die ene man in dat bootje achter mij raar, horen de merkwaardige gebeurtenissen onder de brug of op de ventweg er nu bij of niet, en trouwens: waar ben ik, want ik word omgeven door golven; zelfs op het plafond van de brug zie ik golven bewegen. Ach, wat nu: er wordt een lijk opgedregd en dat heeft dezelfde avondjurk aan als die dansers die ik zo even bij de dukdalven zag.

Naast het Muzekoor en koor Drage Volje werken dansers, acteurs, declamatoren en twee duikers mee aan de verwarring. Zomaar een beetje raar? Nee, het is spelen met de zintuiglijke ervaring. Verwarrend, spannend en tegelijkertijd poëtisch.

Kaartjes kopen?
Een plek in de boot kost 19,50 p.p. (incl. concert, vaartocht, 1 consumptie en gratis toegang museum De Pont). Reserveer via info@tilburgahoi.nl of bel naar 06 – 2551 5556.
Meer informatie

Muzekoor
Het Muzekoor is een theaterkoor. Dat betekent vrijuit zingen, zonder gedoe met partituren in de hand. De 25 koorleden zingen meerstemmige a capella-muziek van renaissance tot heden, klassiek, barok en romantisch, maar ook volksliedjes en moderne liederen, waar mogelijk in een theatrale context. De dirigent is Peter van Meel. Hij zet vraagtekens bij het vanzelfsprekende, en zoekt graag het poëtische of het vervreemdende in de voorstellingen, wat gegarandeerd opwindend muziektheater oplevert.
www.muzekoor.nl

Drage Volje
Drage Volje is een klein koor dat liederen zingt uit Bulgarije, Rusland, Georgië, Armenië en omstreken. De liederen komen voort uit de zangtradities in die landen. De authentieke klanken zijn vaak wel voor koor gearrangeerd. De onderwerpen variëren van een religieuze lofzang op de opkomende zon tot het hartverscheurende verhaal van een meisje dat uitgehuwelijkt wordt.
Drage Volje staat onder leiding van Mark van den Hout en bestaat op dit moment uit 10 zangers en zangeressen uit de gehele regio Tilburg.

Vloeistof
Vloeistof is gespecialiseerd in het ontwikkelen van performances in de openbare ruimte. Poëtische gebeurtenissen dikwijls, maar ook gebeurtenissen, waarbij onvermijdelijk het moment komt waarop de toeschouwer zich begint af te vragen of hij/zij er nu deel van uitmaakt of slechts toeschouwt.

 1. Marianne van Dijk says:

  Hallo mensen van SOUS LE PONT.
  Kan ik 11 juni ook op eigen houtje met de fiets naar het viaduct en daar wat van het concert meemaken?
  Bij voorbaat dank je voor een antwoord en succes gewenst.
  Marianne van Dijk

  • Hoi Marianne,

   Ik zie dit berichtje nu pas, excuses. Niet dat je er nu nog iets aan hebt… maar dat kon! Hopelijk heb je dat ook gewoon gedaan.
   Groetjes,
   namens Stichting Tilburg te water,
   Caroline

Comments are closed.

Powered by themekiller.com