Tilburg AHOI zelf eigenaar van schepen: “We varen dóór!”

Sinds deze maand mag Stichting Tilburg AHOI zich trots eigenaar noemen van de Tilia, Waterlander en Waterjuffer. Afgelopen 12 jaar waren de scheepjes in particuliere eigendom, en de stichting huurde ze tegen een schappelijke prijs. De stichting heeft ze nu voor het eerst zelf in eigendom dankzij een financiële constructie met Wil Versteijnen.

Versteijnen, een bekende naam in de transportbranche, draagt de Piushaven en haar vrijwilligers een warm hart toe. Vlakbij opgegroeid, ging hij al jong met zijn opa de lading van schepen de stad in brengen met paard en wagen. Daar liggen de roots voor zijn bedrijf GVT. In het verleden heeft Versteijnen evenementen aan de haven meermaals gesteund. Denk bijvoorbeeld aan een warme container voor de crew en een trailer als podium bij het winterse Lichtjesfeest. Sinds 2021 maakt Versteijnen deel uit van de Raad van Toezicht van Stichting Tilburg AHOI. Als dank voor wat hij in het verleden en heden betekent voor de Piushaven en Stichting Tilburg AHOI, benoemt de stichting Wil Versteijnen nu als ‘Ere-maatje van Stichting Tilburg AHOI’.

Deze maanden liggen de scheepjes er om de beurt warmpjes bij op het droge voor een opknapbeurt. Zodat ze dit voorjaar klaar zijn voor een frisse start na 2 schrale coronajaren. Een fijn programma met rondvaarten komt zodra de regels het toelaten op de website www.tilburgahoi.nl te staan. Mensen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief, krijgen het eerst bericht over het nieuwe jaarprogramma vol muziek, hapjes of proeverijen te water. De stichting wenst iedereen een voortvarend 2022 toe: “We varen dóór, Tilburg: Ahoi!”

Tilia in de loods

 

Powered by themekiller.com