Piushaven Natuurschoonmaakdag

Op de zaterdag van NLdoet, 29 mei 2021, gaan we in Tilburg de stadshaven ontdoen van zwerfvuil.

Iedereen die van de haven houdt en/of lekker samen met een groep mensen buiten bezig wil zijn, is 29 mei van harte welkom. Kinderen kunnen ook meedoen, samen en onder verantwoordelijkheid van een ouder of verzorger. Deze klus vind je op de website van NLdoet. Meld je ook aan!

Stichting Thuishaven Tilburg organiseert de natuurschoonmaakactie in de Piushaven elk jaar op de zaterdag van NLdoet. Zo’n 100 mensen uit de wijk en de stad verzamelen in één ochtend een flinke berg rotzooi. Piushavenvrijwilliger Rob Dingemans, Maureen Witlox, Huub Sibbing en Karien Naaykens hebben de organisatie weer ter hand genomen. Natuurwerkgroep Moerenburg heeft hun grijpers en zakhouders uitgeleend.

Schoomaakactie Piushaven 2019

Vele handen maken licht werk! Dus meld je meteen even aan via de website van NLdoet.

De klus vindt omvat een vrij groot gebied. We lopen langs beide zijden van de Piushaven en de toeloop. Bij het Wilhelminakanaal gaan we rechtsaf tot aan de roeibaan en linksaf tot de brug bij de Bosscheweg.

We werken in verschillende ploegen: mensen die op het vlakke gedeelte werken, mensen voor de schuine kanten tot aan het water, en een ploeg die vanuit roeiboten werkt. Ook maken we het straatmeubilair en de informatieborden rond de Piushaven schoon.

Coronaproof
In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we door coronabeperkingen geen gezamenlijke start en afsluiting met alle deelnemers op de Albatros. We zullen werken met tijdslots waardoor we het aantal deelnemers spreiden. En dit jaar is de verzamelplek het grasveldje bij de Havendijk (bij viaduct,/Betuwestraat, naast Kinderopvang aan de Waterkant).

Tussen 09:00 – 10:30 uur worden alle groepen deelnemers ontvangen met koffie of thee. Worstenbroodjes en appelflappen worden jullie aangeboden door de gemeente Tilburg. Daarna volgt de uitleg en verdeling van werkzaamheden en gereedschappen en gaan jullie op pad. De volgende groep krijgt dan koffie/thee en de instructies en gaat op pad etc.etc. Na afronding van de werkzaamheden (ca. 2-2,5 uur) komen jullie terug naar de vertreklocatie waar jullie afsluitend broodjes, (gesponsord door bakkerij Kouwenberg!) en een kop soep krijgen aangeboden.

Meld je liefst voor 23 mei aan. Je krijgt 3 dagen van te voren een e-mail in welke groep je bent ingedeeld en welk tijdslot daarbij hoort.

Zo kan iedereen die dit seizoen de haven bezoekt weer genieten van een mooi schone Piushaven!

 

De opbrengst van 2019 - Schoonmaakactie Piushaven

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje via piushavenvrijwilligers@gmail.com.

Om een indruk te krijgen, bekijk je het foto-verslag van editie 2016: Natuurschoonmaakdag Piushaven

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Powered by themekiller.com